Geleceğin mühendislerine lisans bitirme projelerini Türk Havacılık ve Uzay sanayi (TUSAŞ) ile gerçekleştirme imkânı sunan sanayi odaklı lisans bitirme projeleri programı olan LIFT UP Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Programı’nın kapanış toplantısı yapıldı.
Çevrim içi düzenlenen programa katılan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız da bir konuşma yaptı. Gelişen teknoloji ve rekabet koşullarının, Ar-Ge faaliyetlerinin artırılmasının yanı sıra bu faaliyetlerin besleneceği bilgi ve kaynak ağının güçlendirilmesini de gerektirdiğini ifade eden Prof. Dr. Musa Yıldız, bu noktada, TUSAŞ'ın "LIFT UP Sanayi Odaklı Bitirme Projeleri" programının üniversite-sanayi iş birliği açısından önemli bir rol oynadığını belirtti.
Bu programın, 4. sınıf mühendislik öğrencilerinin TUSAŞ'ın gerçek Ar-Ge problemlerini, TUSAŞ'tan sanayi danışmanları ile birlikte çözdükleri bir platform olduğunu söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Öğrencilerimiz, üniversitedeki akademik danışmanlarından aldıkları bilimsel araştırma, okuma ve kültür yetkinlikleriyle birlikte, TUSAŞ'ta projelerini gerçekleştirdikleri bölümdeki bir mühendisin sanayi danışmanlığında çalışma imkânı bulmaktadırlar. Bu şekilde, öğrencilerimiz endüstriyel koşullarda gerçek problemleri çözme becerilerini geliştirerek, mezuniyet sonrasında sektöre daha hazır bir şekilde adım atabilmektedirler. Programın öğrencilerimize sağladığı büyük katma değer, açıkça görülmektedir” dedi.
Prof. Dr. Musa Yıldız, geçtiğimiz dönemde 2022-2023 yılında, üniversitemizden 18 grubun TUSAŞ LIFT UP projesini başarıyla tamamladığını, bu yıl 2023-2024 döneminde ise bu sayının 47 gruba yükseldiğini dile getirdi. Prof. Dr. Yıldız, öğrencilerimizin gösterdiği ilgi ve başarının, üniversite-sanayi iş birliği açısından büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade ederek, “Üniversite-Sanayi İş Birliği çalışmaları kapsamında, TUSAŞ tarafından 09.08.2023 tarihinde Gazi Üniversitesi – TUSAŞ İleri İmalat Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı'nın açılışı gerçekleştirilmiştir. Bu laboratuvar, öğrencilerimizin çalışmaları için her zaman açıktır ve havacılık ve uzay alanında daha fazla öğrencinin katılımını teşvik etmektedir. Laboratuvarımız, öğrencilerimizin uygulama becerilerini geliştirebilecekleri ve gerçek projeler üzerinde çalışabilecekleri bir ortam sağlamaktadır” diye konuştu.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin gelişiminin, genç yeteneklerimizin desteğini gerektiren bir süreç olduğunu anlatan Prof. Dr. Yıldız, “Bu nedenle, TUSAŞ LIFT UP ile gerçekleştirdiğimiz projeler ve laboratuvarımızın açılışı, havacılık ve uzay alanında çalışacak geleceğin mühendislerine ve araştırmacılarına yönelik önemli bir adımdır. Bu iş birliği sayesinde, lisansüstü öğrencilerimizin ve doktora sonrası araştırmacılarımızın yetişmesini sağlayacak, özgün platformlarda kullanılacak ileri düzey Ar-Ge çözümlerine katkıda bulunabileceğiz” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesinin, TUSAŞ ile iş birliğini daha da güçlendirmeyi arzu ettiklerini vurguladı. Havacılık ve uzay alanında daha fazla öğrencimizin çalışmasını ve projeler gerçekleştirmesini hedeflediklerini söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, TUSAŞ ile daha sıkı bir iş birliği yaparak öğrencilerimizin AR-Ge faaliyetlerine daha fazla katılımını sağlayacaklarını belirtti.
Öğrencilerimizin programa gösterdiği ilgi ve başarıdan dolayı gurur duyduklarını belirten Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını “Bu iş birliğinin daha da büyümesi ve başarılı projelerin sayısının artması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyerek tamamladı.
İş Sağlığı ve Güvenliği Üst Kurul Toplantısı Yapıldı
Gazi Üniversitesi Akademisyenler ve İdari Personel Türk Sanat Müziği Korosu Müzik Ziyafeti Sundu
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal'ı Ziyaret Etti
“Gazi Üniversitesi 2023 Yılı En Başarılı Doktora Tezleri Ödül Töreni” Gerçekleştirildi
Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal’ı Ziyaret Etti
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.